Nominerade till Årets unga företagare

Hanna Hedlund -Saxy by Hanna

  • Vad fick dig att vilja bli frisör?

Jag har alltid varit en kreativ person, gillat att pyssla och bland annat målat. Så därför kändes det naturligt att jobba med att skapa något. Under det senaste året har jag även utökat mitt erbjudande genom mitt personliga intresse för hälsa, träning och kost och inte minst näringslära som jag vidareutbildar mig inom. Så jobbar jag alltid med inställningen att ett starkt och friskt hår börjar inifrån, och varför inte ge sig själv dom bästa förutsättningarna på jobbet.

  • Vad är de bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa är kunderna, superklyschigt kan tyckas men så är det verkligen. Att få hjälpa någon, och jobba tillsammans. Allas olika historier och insikter man får i kundernas liv, det känns som att man verkligen får ta del av det på något sätt.

Hanna Hedlund - Saxy by Hanna

Algirdas Martynaitis - Överkalix skogstjänst

Det bästa med min verksamhet att nästan hela tiden kan man jobba ute i naturen, det skapar en frihet och en känsla inte alla jobb har.  Första gången jag kom till Överkalix var året 2002 på sommaren, jag tyckte det var ett fantastiskt vackert ställe. Sen under 2009 började jag jobba i skogen och samtidigt flyttade jag hit med familjen från Litauen.

När jag kände mig redo för 2 år sedan så startade jag mitt företag, det kändes helt rätt i tiden, och jag har alltid sett Överkalix som platsen där jag vill driva mitt företag.

Företaget bedriver skogsverksamhet mest inom skogsplantering, samt skogsinventering och från år 2023 började jag jobba med trädfällning på höst/vinter tid. 

Överkalix är en bra strategisk plats för ett skogsvårdsföretag, och jag trivs jättebra med mitt företag här!

Ronny Landin - Landin Consulting

Det bästa med att bli nominerad är väl att det är en bra bekräftelse på att folk ser att man jobbar hårt och strävar efter att utvecklas som företagare.

Har idag 2 företag, det ena är Landin Consulting & Fastigheter där jag hyr ut mig själv som tjänsteman/maskinförare samt konsult till Tornedalens Entreprenad. Har även en fastighet som jag hyr ut, och letar fler för att utöka utbudet av lokaler och boende. 
På Tornedalens Entreprenad hjälper jag till med allt från att ha ansvar över personalen, boende, hus, bilar, rekrytering, samt räknar på och tar in jobb. Tornedalens Entreprenad är numera ett av norra Sveriges största bemanningsföretag.

Bästa med att driva företag är nog att man utmanar sig själv och måste ha stort eget ansvar över allt man gör. Jag har alltid bott i Överkalix så det är en självklarhet för mig att starta här, man har nära kontakt med andra företagare och alla möjligheter finns. 

Ronny Landin - Landin Consulting