Nominerade till Årets nyföretagare

Nathalies Bageri

Nathalies bageri drivs av Nathalie Navez. Det bästa med just mitt företag är att jag får jobba med det jag älskar mest nästan som att jobba med sin hobby och därför känns varje dag kul!

Vi hittade huset på nätet och vi köpte det utan att ens ha sett det, kanske lite av ett äventyr kan man säga, men min man hade egen byggfirma i Belgien så jag visste att han kunde fixa allt som behövdes!

Det var inte alls meningen att jag skulle starta upp ett eget företag här i Sverige, meningen var att ta det lugnt och att njuta av livet. Men efter några år då saknade jag att "jobba", efter att prova på några jobb då visste jag att jag inte vill jobba för en annan men bara för och med mig själv och då kändes det självklart att starta upp här i Överkalix!

Det bästa med Överkalix när jag inte jobbar är naturen, alla djuren vi får se och alla dom olika säsongerna, det finns så mycket fint att se och göra oavsett vilken årstid det är.

Jag försöker att inte ha samma produkter som alla andra, jag vill vara unik i/med vad jag gör. Jag lyssnar till mina kunder om vad dom saknar här, men dat ska vara något som behöver passa i butiken självklart. 

Butiken växer och utvecklas tillsammans med alla Överkalix bo och jag är väldigt tacksamt för detta.

Nathalie Navez

Blue Berry Lodge

Blue Berry Lodge is a labour of love for us, not just work but at place that feels home for both us and our guests!

Currently we have 2 chalets (1 for 6/8 people and another for 4/5 people). The objective is to build a third chalet for 4/5 people quickly and then 3 chalets for 2/3 people. The idea is to continue to develop our winter activities while retaining what makes us strong today (authentic activities, small groups, adaptation to the profile because we mainly target families) and summer activities (fishing group with boat available to go fishing directly from the lodge, hiking in the forest with observation of the fauna and flora, picking, teaching guests how to make a meal with picking (jam with berries, mushrooms, canoe, biking, etc.)

And the last thing is also to build like a restaurant where our guests can come and eat and drink something during the day (blueberry cake, tea, cookies) but also for local people.

Mekkom

Albin heter jag och har drivit Mekkom AB i Överkalix sedan våren 2023, och för mig som uppväxt i kommunen kändes det självklart att bo och bedriva min verksamhet här i min hemkommun. Jag kände länge att tillvaron som anställd inte riktigt gav mig den friheten och det jag behövde för att utvecklas som människa, så steg till att starta eget bolag kändes alltid ganska givet när läget var rätt.

En av dom bästa sakerna med att driva mitt företag är att man utvecklas varje dag som person, många jobb är väldigt olika både i utförande och längd, ingen dag är den andra lik och man lär sig något i varje stund.

Det bästa med Överkalix är det vackra läget, den centrala och fina servicen man får både som boende och företagare, samt det mycket gynnsamma geografiska läget där det är lika långt till många olika industrier och etableringar.

Albin Mekkom