Nominerade till Årets företagare

Larsons Järn

Vår butik och företag har drivits av familjer Larson i alla år, redan 1925 startade verksamheten och har sen gått i arv genom åren där kompetens och kunskap förts vidare för att alltid ha kundens behov i fokus.

Det bästa med att driva just vårt företag är alla kundmöten, samt att vi erbjuder service och utbud för alla säsonger på året. Det gör arbetet varierat och spännande både vinter som sommar!

Överkalix är fantastiskt på många sätt men framför allt på grund av naturen och fritiden, servicen som finns i kommunen och hjälpsamheten hos alla i helhet som samhälle, och sist men inte minst idrottsanläggningarna. Alla dom som jobbar för att vi ska ha ett levande idrott och föreningsliv här uppe, där är det kul att kunna vara med och bidra med ett sortiment som ser till att det mesta finns att köpa lokalt.

 

Stora Mu

Stora Mu AB är ett modernt lantbruksföretag som producerar mjölk och nötkött. Vi utvecklar våra resurser och verksamhet för framtiden och har under de senaste åren genomgått en större tillväxtresa med god lönsamhet. Verksamheten är platsbunden men med potential att utvecklas ytterligare. 

Vi driver ett familjeägt företag med anställda från orten och ser oss som framtidens matproducenter av norrbottnisk och svensk mat. Mjölken levereras till Norrmejerier och köttet till Nyhlens Hugosson.

Vi har en hög ambitionsnivå i vår verksamhet. Resultaten är effekter av hög kvalitet i vårt arbete, djurhållning och växtodling där vår kompetens och stora driv är viktiga nycklar. Den mjölk och det kött som produceras på vår gård i Svartbyn konsumeras inte bara av kommunens invånare utan räcker även till många människor i våra angränsande kommuner, säger Hulda Wirsen.

 

Överkalix maskinstation

Genom god service, personligt bemötande och korta ledtider har dom etablerat sig som en självklar partner vid rep och service för tunga maskiner och andra fordon för många företag inom industri och entreprenad. Har en central roll i Överkalix kommuns vision om att vara en knytpunkt när det kommer till skogsbruk och inte minst entreprenad och gruvdrift.