Flytta hit

Vill du slippa köer, leva närmare naturen och ha mer tid tillsammans med familjen? Om det är så, då är Överkalix rätt ställe för dig. Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor och för att få mer information.

Oavsett om du väljer att leva i centrala Överkalix eller ute på landsbygden, i ett hus eller en lägenhet, kommer du alltid att hitta fantastiskt boende med vackra omgivningar. Polcirkeln går igenom kommunen, så du kan välja på vilken sida av den du vill bo - norrsken och midnattssol ingår alltid.

Genomkorsad av Polcirkeln och omgiven av en nationalälv, i hjärtat av Skandinaviens taiga, hittar du Överkalix i mitten av Norrbotten.

Även om vi är en av de minsta kommunerna i Norrbotten, har vi stora möjligheter när det talas om karriär och livskvalitet.

Lokala företag i området växer och samarbete är vägen framåt. Företagarandan i Överkalix märks också av på andra områden, som det flertal populära evenemang som ordnas i kommunen varje år, som verkligen placerar Överkalix i hjärtat av Norrbotten.

Fakta om Överkalix

Överkalix finns i mitten av Norrbotten, bredvid Kalixälven. Samhällets centrum är ungefär 80 minuter från Luleå Airport med bil.

Kommunen täcker en yta av ungefär 2900 km².

Centrala Överkalix ligger vid vattnet, där Kalixälven möter Ängesån. Den centrala delen kallas Bränna, och är på samma sida av Kalixälven som Grelsbyn och Brännaberget. På andra sidan älven ligger Tallvik, där hälsocentralen finns.

Det finns många byar i olika storlekar i kommunen. Svartbyn, Vännäsberget, Gyljen, Jockfall och Lansjärv är de största. Flera företag finns ute i byarna, så allt är inte koncentrerat till centralorten Bränna.

Kontakt

Växeln

0926-740 00

Överkalix kommun 
Storgatan 17 
956 81 Överkalix