Näringsliv & Företag
19 dec 2023

Klart för Företags- och Föreningsstödjare i Överkalix

Ett unikt projekt för Norrbotten - Företags- & Föreningsstödjare Överkalix – har beviljats 1 971 582 kr i stöd. Projektet ska pågå i tre år och då hjälpa enskilda företagare, främst småföretagare, och byaföreningar och intresseföreningar att söka investerings- och/eller projektstöd.

Projektet kommer att ge företag och föreningar goda möjligheter att utvecklas och växa och göra Överkalix kommun ännu mer attraktivt för att bo, flytta till och driva företag i.

Nu ska kommunen söka en konsult som kan leda och genomföra projektet. Projektet ska bidra till att de lokala aktörerna i högra grad än idag söker stöd som kan utveckla deras verksamheter och platserna de lever på.

I framtiden kan detta ge en ökad tillväxt av och bland företag med fler investeringar och nya jobb, inte minst bland kvinnliga företagare. I byarna vill vi se fler unga personer, under 30 år, engagera sig och bli kvar i föreningsarbetet. Vi vill se reell utveckling av byarnas attraktivitet  med service, mötesplatser, upprustning av byastugor, leder, gång och cykelvägar, lekplatser med mera.

Det treåriga projketet kommer att pågå 2024-26 och finansieras av Leader Polaris och Överkalix kommun.

 

Bosse Häggroth

Näringslivsstrateg

070-115 33 56 0926-740 26

Besöksadress:
Storgatan 17, Överkalix

Postadress:
Överkalix kommun
956 81 Överkalix

Publicerad 19 dec 2023 11:44
Senast uppdaterad 19 dec 2023 11:57