Näringsliv & Företag
23 maj 2023

Överkalix i topp gällande företagsklimat

I senaste mätningen har företagen givit kommunen det bäst betyget någonsin! Det visar Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet i Överkalix som publicerades 23 maj. Den markanta ökning av betyget i det sammanfattande omdömet som Överkalix uppvisar är den bästa i hela landet.

I mätningen får Överkalix betyget 3,8 och uppvisar en förbättring med hela 0,6 poäng. 

– Den markanta ökning av betyget i det sammanfattande omdömet som Överkalix uppvisar är den bästa i hela landet, enligt Hans Andersson, regionchef Svenskt Näringsliv Norrbotten.

I Norrbotten är det bara Boden som har fått högre betyg än Överkalix som kommer på en andra plats i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet. Bland annat har kommunens tjänstepersoners och politikers attityder till företagande förbättrats enligt undersökningen. Men det finns också områden där kommunen kan bli bättre. Stora utmaningen är kompetensförsörjning och företagens uppfattning av tillgången till rätt kompetens.

Svenskt Näringslivs enkätbetyg för Överkalix

Publicerad 23 maj 2023 04:18
Senast uppdaterad 25 maj 2023 10:42