Familj, stöd & omsorg
15 maj 2024

Överkalix socialförvaltning med i prisat länssamarbete

Norrbottens 14 kommuner, varav Överkalix är en, har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård. Av 35 ansökningar togs tre finalister fram.

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister.

-Det har varit ett omfattande arbete för hela socialförvaltningen och jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som har deltagit och bidragit med sin kompetens i processen, säger Jenny Liljebäck Socialchef i Överkalix.

Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.

Norrbottens 14 kommuner har tillsammans utvecklat ett gemensamt Eko-system för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet har banat väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.

 

Publicerad 15 maj 2024 03:44
Senast uppdaterad 15 maj 2024 04:20