Kultur & Fritid
15 apr 2024

Föreningarnas kväll

Föreningarnas kväll fredagen den 12 april, en konferens och festkväll på Folkets hus i Överkalix. Närmare 100 personer från en mängd olika föreningar var på plats för att träffas, lära nytt och delta i prisandet av det lokala föreningslivet.

Eftermiddagen inleddes med en förläsning om mod, engagemang och nytänkande av Joakim Abrahamsson med en bakgrund som förbundskapten för svenska skidlandslaget. Joakim delade med sig av sina erfarenheter och insikter om hur man skapar framgångsrika team och utvecklar en vinnande kultur.

Under den efterföljande middagen delade Sparbanken Nord ut föreningscheckar till Överkalix skytteförening och föreningen Bjernna. Även Överkalix hembygdsgille och Överkalix riksteaterförening som tidigare beviljats föreningspengar uppmärksammades. 

Tre föreningspriser

Överkalix kommun delade ut priser i tre kategorier till det mycket viktiga föreningslivet på orten. 

Årets föreningsmänniska 2024

Sune Nilsson - För sitt outtröttliga engagemang i Överkalix IF skidor och Överkalix IF skridskor.

Med sin mångåriga erfarenhet och ovärderliga kunskap, men också förmåga att lära nytt, bidrar Sunes ideella insatser till både glädje, gemenskap och en aktiv fritid för Överkalixbor och besökare i alla åldrar. Hans engagemang är en stor anledning till att Lappbergets skidanläggnings goda rykte i hela landet.

Till prisutdelningen: Med sitt outtröttliga engagemang, sin mångåriga erfarenhet och ovärderliga kunskap bidrar denna person till både glädje, gemenskap och en aktiv fritid för Överkalixbor och besökare i alla åldrar.

bilden visar en prisutdelning, tre män på en scen med röd matta
bilden visar två män på en scen under en prisutdelning

Årets by 2024

Rödupp - Byn med den goda sammanhållningen.

Här finns ett rikt utbud av naturupplevelser och rekreation och en aktiv förening med aktiveter och sammankomster. Här finns en strävan att göra så många som möjlig delaktiga och känna trivsel och gemenskap, inte minst de många nyinflyttade, flera från andra länder som berikar bygden med sin kultur. En levande by där älven går som en pulsåder genom byn.

Till prisutdelningen: Här finns ett rikt utbud av naturupplevelser och rekreation och en aktiv förening med aktiveter och sammankomster. Här finns en strävan att göra så många som möjlig delaktiga och känna trivsel och gemenskap, inte minst de många nyinflyttade, flera från andra länder som berikar bygden med sin kultur. En levande by där älven går som en pulsåder genom byn.

 

Årets förening 2024

Överkalix riksteaterförening

En aktiv och levande förening som erbjuder Överkalix en bredd och mångfald av scenkonst inom både teater, dans och musik, även på andra språk. Även spelplatserna varierar mellan scener i centralorten, i byastugor eller som teaterresor till grannkommunerna.

 

bilden visar en prisutdelning, tre kvinnor på en scen varav en håller i ett inramat diplom, kofettiregn
Publicerad 15 apr 2024 09:34
Senast uppdaterad 15 apr 2024 09:54