Barn & Utbildning
15 mar 2024

Framgång i språkolympiaden för Överkalixelever

Grattis till Sabina och Elsa i årskurs nio på Strandskolan som tog en fjärdeplats i den internationella språktävlingen Språkolympiaden i Umeå.

Strandskolans åk 9 har deltagit i Språkolympiaden, en internationell språktävling i svenska och moderna språk. Vid kvalomgången som skedde digitalt så kvalificerade sig spanskagruppen vidare till regionfinal. Eleverna Elsa och Sabrina som hade högst poäng i kvalomgången representerade Strandskolan vid regionfinalen i Umeå torsdag 14 mars.

Tjejerna tampades om en pallplats genom hela tävlingen och allt avgjordes till slut med en utslagsfråga. Strandskolan placerade sig på en hedrande 4e plats, endast 3 fjuttiga poäng från en vinst! Det är roligt att se hur duktiga våra elever är i språk och hur väl vi står oss i konkurrens med betydligt större skolor.
Vi gratulerar Elsa och Sabrina till en fantastiskt fin prestation!

Lärs mer om språkolymiaden här: ilcompetition.se

rund logotyp med brungrå bakgrund och bokstäver i ljusare ton
Publicerad 15 mar 2024 09:22
Senast uppdaterad 15 mar 2024 09:24