Barn & Utbildning
01 feb 2024

Högstadieelever tränar företagande i E-kampen

Strandskolans högstadieelever har tillsammans i mindre grupper arbetat med entreprenörskap via E-kampen under två dagar 25:e och 26:e januari.

Första dagen delades lika mellan teori och praktik där eleverna först fick veta mer om entreprenörskap och sedan lägga grunden till sina egna företag. Andra dagen ägnades åt de egna företagen och att förbereda gruppens idé inför redovisning. 

Många elever antog utmaningen och alla hade till sist ett företag eller en idé att redovisa. Några grupper kommer att spela in en presentation av sina företag och skicka in till E-kampen för att vara med och tävla om 30 000 kr i prispengar till klassen.

Vad är E-kampen?

E-kampen eller Entreprenörskampen lanserades första gången 2018 och är ett nytt och utvecklande koncept för elever i årskurs 7-9 som genomförs under två dagar. Målet med entreprenörsdagarna är att ungdomar ska få upp ögonen för företagande och allt vad det innebär. Och – för de elever som vill – tävla i entreprenörskap mot andra klasser runtom i landet. Till Sverige kom FFED i början av 2000-talet genom organisationen Open for Business. 

Du kan läsa mer om e-kampen här: ekampen.se/

bilden visar färggranna kollage uppsatta på en vit vägg
Publicerad 01 feb 2024 12:38
Senast uppdaterad 01 feb 2024 04:32