Familj, stöd & omsorg
20 feb 2024

Hej vuxen - om när barn hängs ut på nätet

Vi välkomnar alla vuxna som finns i barn och ungas närhet till den första Hej vuxen föreläsningen för året. Du kommer att få kunskap om exposekonton och hur du som vuxen kan vara ett stöd för barn som blivit uthängda på nätet.

Barn och unga spenderar alltmer tid online och nätet har blivit en plats för både aktiviteter och umgänge med vänner. Många barn och unga har delat en nakenbild med någon på nätet och för de flesta är det en positiv upplevelse i det sexuella utforskandet. Men för ungefär en femtedel sprids bilden utanför barnets kontroll och hamnar på plattformar där barnen hängs ut. ECPAT är en barnrättsorganisation som jobbar för att barn och unga inte ska utsättas för sexuella övergrepp eller andra sexuella kränkningar. Vi ska få ta del av ECPAT:s inspelade digitala föräldramöte – “När barns nakenbilder sprids på nätet - Exposekonton”

Via denna länk kan du se föreläsningen: www.kalix.se/hejvuxen
Du behöver varken inloggningsuppgifter eller lösenord och du är helt anonym.

Vad är EPCAT?

ECPAT är en barnrättsorganisation som jobbar för att barn och unga inte ska utsättas för sexuella övergrepp eller andra sexuella kränkningar. Vi ska få ta del av ECPAT:s inspelade digitala föräldramöte - “När barns nakenbilder sprids på nätet - Exposekonton”.

Vad är Hej vuxen?

Hej vuxen är gratis digitala föreläsningar på cirka 60 minuter där personer som jobbar med barn och ungdomar berättar och ger tips och råd.

bilden visar ett ansiktet på ett barn i grå huvtröja och texten När ett barn hängs ut på nätet
Publicerad 20 feb 2024 10:29
Senast uppdaterad 20 feb 2024 10:29