Kommun & Politik
22 jan 2024

Mätning av mobiltäckningen i Överkalix

Överkalix kommun har mätt 4G mottagningen i mobilnäten i Överkalix.

För att få en bild av hur mobiltäckningen ser ut i kommunen har Överkalix kommun utfört mätningar med hjälp av IQMTEL Sweden AB under åren 2022-2023. Mätningarna visar 4G täckningen på de fyra mobilnät som finns i Sverige, varje operatör har flera varumärken. Nya sträckor/områden är planerade att mätas under 2024 och resultatet kommer att publiceras när de är slutförda.

Resultatet som visas på Täckningskollens karta motsvarar hur bra täckningen är inomhus i ett standardhus (ej energihus). 

Inne i kartan, klicka på namnet på respektive mobilnät för att se hur täckningen ser ut. Hur god täckningen är beskrivs med cirklar i olika färger. De områden på kartan som inte är markerade har det inte gjorts mätningar på.

Resultatet av mätningarna hittar du här:

https://tackningskollen.se/4g/overkalix

 

bilden visar en mobiltelefon i handen på en sittande person
Publicerad 22 jan 2024 04:19
Senast uppdaterad 22 jan 2024 04:19