Näringsliv & Företag
20 sep 2023

Årets klättrare för andra året i rad i Näringlivsrankingen

Överkalix blir Årets klättrare för andra året i rad visar Svenskt Näringslivs ranking. Överkalix har hoppat upp över 100 placeringar och ligger nu på vår bästa placering någonsin i mätningen.

För bara två år sedan låg Överkalix på en bottennotering, men 2022 blev kommunen årets klättrare i Norrbotten och lyfte med 43 placeringar, i årets mätning blev lyftet hela 123 placering till plats 121 av 290 kommuner.

Niclas Hökfors Överkalix kommunalråd med en bakgrund som företagare är glad, men inte förvånad över beskedet:

- Idag är en glädjens dag i Överkalix när vi på det här sättet får ett kvitto på att våra företagare tycker att vi gör ett bra arbete, nu fortsätter vi arbetet för att bli ännu bättre.

Svenskt Näringslivs sammanställer en årliga ranking sedan 2001 av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag och utgörs av enkätsvar och statistiska faktorer från SCB och UC.

- Långsiktigt och hårt arbete ligger bakom framgången, säger Bo Häggroth, Näringslivsstrateg och konstaterar att företagen i Överkalix uppskattar kommunens service.

Hela sammanställningen finns på Svenskt Näringsliv

Publicerad 20 sep 2023 10:27
Senast uppdaterad 20 sep 2023 10:27