Kultur & Fritid
24 maj 2023

Rullskidbanorna redo för säsongen

Rullskidbanorna på Storlappbergets skidanläggning är nu sopade och klara för åkning. De asfalterade spåren finns i längderna 1,5 kilometer, 3 kilometer och 5 kilometer.

Spåret på 1,5 kilometer är flack och ganska lätt. 3 kilometer är medelkrävande med ett par uppförsbackar samt en skarp kurva i nedförslut. 5 kilometersspåret är mer krävande med flera branta backar, samt en lång utförsbacke som kräver god rullskidsvana. 

Hitta hit:

Strax norr om avfarten till Överkalix längs väg E10 svänger du till vänster i vägskälet som är skyltat Talljärv och Rullskidbana. Efter cirka 900 meter svänger du vänster in efter skyltad väg. Den vägen tar dig till skidanläggningen. Storlappbergets egen sida med mer information hittar du här: https://www.overkalix.se/kultur-och-fritid/fritidsanlaggningar/storlappberget/

bilden visar en asfalterad väg med tallskog på sidorna
Publicerad 24 maj 2023 11:20
Senast uppdaterad 24 maj 2023 01:55