Kommun & Politik
20 maj 2023

Överkalix utsedd till årets landsbygdskommun!

Överkalix kommun har tilldelats Riksorganisationen Hela Sverige ska levas utmärkelse Årets kommun 2022!

Motiveringen till utmärkelsen är: Hela Sverige Norrbotten vill uppmärksamma det arbete som gjorts och planerats för att stärka föreningar och skapa utveckling i Överkalix kommun. Genom att stötta kommunens olika föreningars utvecklingsprojekt i bygden och se möjligheter för utveckling i hela kommunen.

Detta görs kontinuerligt genom:

- Föreningsstödjare stöd och hjälp vid projektansökningar

- Föreningsråd Återkommande tematiska träffar

- Föreningscheck Små enkla stöd till föreningar

- Föreningsgala En gala för hela föreningslivet

 

Årets kommun delas ut sedan 1984 och sedan 1993 står Hela Sverige ska Leva bakom utmärkelsen. Utmärkelsen tilldelas den kommun som på ett engagerat och framgångsrikt sätt arbetar för balans mellan tätort och landsbygd och som har ett tydligt ställningstagande att alla områden i en kommun behöver utvecklas för att hela kommunen ska leva. Vinnarna utses av Hela Sverige ska leva utmärkelsekommitté. Kommittén består av personer som har lång erfarenhet av lokal utveckling.

Publicerad 20 maj 2023 08:53
Senast uppdaterad 22 maj 2023 10:06