Föräldrakurs för dig som har en tonåring med adhd

Välkommen till STRATEGI en föräldrakurs för dig som har en tonåring med adhd!

Som förälder till en tonåring med adhd har man ofta många frågor och funderingar; ”Vad innebär egentligen diagnosen, hur påverkar den mitt barns utveckling och framtid, hur stöttar jag bäst min tonåring, vilka krav kan jag ställa, vilka rättigheter till stöd har han/hon i skolan, är det bra eller farligt med mediciner?” och så vidare. Ofta har man stort behov av att träffa andra föräldrar för att dela erfarenheter.
Den här kursen, vänder sig till dig som är förälder (eller styvförälder) till en tonåring med adhd i åldern 13-17 år som nyligen fått sin diagnos. På kursen får du mer kunskap om adhd, dess orsaker och konsekvenser samt hur funktionsnedsättningen påverkar såväl tonåringen som familjen. Du får stöd i din föräldraroll genom att lära dig handfasta strategier för att få vardagen att fungera tillsammans med din tonåring och för att minska på tjatet och konflikterna. Du får också veta vilka krav du kan ställa på
skolan och vilka andra stödinsatser från samhället ditt barn och familjen kan ha rätt till. Föräldrar träffas i grupp fem eftermiddagar. Vi varvar föreläsningspass med diskussioner och erfarenhetsutbyte.


Datum: Måndagar med start 6 november Klockan 12.30 – 15.30
Plats: Beror på antal deltagare/återkommer med information
Kursledare: Caroline S Larsson/Jenny Isaksson

Anmälan senast 30 oktober 2023 via mejl: caroline.sjodin@overkalix.se eller telefon: 0730363004


Frågor via mejl: caroline.sjodin@overkalix.se telefon: 0730363004

Caronline S Larsson

Kursledare Strategi föräldrakurs

073-036 30 04 Skicka e-post

Information

Plats plats meddelas efter anmälan

Datum
06 nov, 12:30 - 15:30

Organisatör Överkalix kommun