Näringsliv & Företag
08 Mar 2023

I år blir det återigen möjligt att besiktiga bilen i Överkalix.

En ny mobil enhet som erbjuder fordonsbesiktningar kommer att finnas på plats i Överkalix två gånger per år med start juli/augusti 2023. Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b).

Under senare år har flera kommuner, framför allt i norra Sverige fått sämre besiktningsmöjligheter och fordonsägare har fått åka långt för att besiktiga sin bil eller motorcykel. När nu Opus bilbesiktning invigt en ny mobil station betyder det att Överkalix och andra mindre orter nu återfår fordonsbesiktning på orten.

  • Det här är en oerhört viktigt för oss i Överkalix och något som vi har jobbat för under en längre tid. Det här betyder att även vi kan besiktiga bilen på orten och slipper färdas för vår samhällsservice, säger Överkalix kommunalråd Niclas Hökfors.

Mer information om tidsbokning och dylikt kommer besiktningsföretaget att gå ut med längre fram.

Bilden visar bil på billyft som genomgår en bilbesiktning
Published 09 May 2023 12:49
Last updated 21 Aug 2023 10:36