Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Service i byarna

Service i byarna

Hur och med vad kan Överkalix kommun stötta byarnas utveckling? Det kan handla om Varuhemsändning eller hjälp att skapa mötesplatser och möjligheter till friluftsliv. Näringslivskontoret Överkalix kommun besöker byar i kommunen under hösten.

Tre byar är besökta, det är Jockfall, Vännäsberget och Rödupp där vi haft bra samtal om byarnas utmaningar och möjligheter. Nu ser vi fram emot fler kreativa möten med bybor runt om i Överkalix!

Tillsammans med föreningar i byarna bjuder vi in bybor till möten för att diskutera service och utvecklingsmöjligheter. Vilken service finns och vilken behöver utvecklas? Hur ser framtiden på landbygden ut? Vilken bör kommunens roll vara och hur kan kommunen stötta byarnas utveckling. Vilka tankar och idéer finns i byarna? Vi bjuder på fika.

Onsdag 2/10 Kypasjärvi kl: 14.00 Kypasjärvi folkets hus. Förutom näringslivskontoret kommer även It-kontoret för att berätta om utbyggnaden av bredband.

Onsdag 9/10 Nybyn kl: 18.00 i byastugan. Näringslivskontoret om service i byn.

Torsdag 17/10 Lomträsk kl: 18.30 i byastugan. Näringslivskontoret om service i byn.

Allsån Onsdag 23/10 kl: 18.00 Byastugan. Näringslivskontoret om service i byn.

 

Är din by intresserad av ett möte? Och vilken information behövs till din by? Hör av dig till Anna Widén Näringslivskontoret Överkalix kommun, anna.widen@overkalix.se tel: 0926-74157.

Publicerad: 2 oktober 2019

Test - MIRROR-web01