Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Trygghetslarm

Trygghetslarm

Med trygghetslarm når du personal dygnet runt. Trygghetslarmet är till för att kalla på hjälp vid akuta situationer som inte kan förutses. Larmet bär du alltid med dig, antigen runt halsen eller handleden och larmknappen är vattentät.

Hur fungerar larmet?

När du trycker på larmknappen ringer trygghetstelefonen automatiskt upp till vår externa larmcentral.

Larmcentralen ser att du larmar, vet vem du är och vart du bor. Du kan prata med personalen på Larmcentralen via trygghetslarmet utan att du ens behöver lyfta telefonluren. Du kan enkelt berätta hur det står till och vad du behöver hjälp med.

Larmcentralen ringer upp till anhörig som du angett som kontakt, eller till hemtjänstgruppen och meddelar att du har larmat och behöver hjälp.

Vi kan enbart garantera att trygghetslarmet fungerar inomhus!

För att personal ska kunna komma in och hjälpa dig om något akut har hänt behöver de få en nyckel av dig som förvaras inlåsta i hemtjänstlokalen.

Ett trygghetslarm kostar en avgift varje månad. Denna avgift kan du få reda på av kommunens biståndshandläggare.

Återlämna ett trygghetslarm

När du av någon anledning inte längre vill ha eller behöver trygghetslarmet återlämnas det rengjort i samma skick som du fick det.

Nyckeln får du givetvis tillbaka när du lämnar in larmet.

Test - MIRROR-web01