Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Seniorboende

Seniorboende

För dig som är 55 år eller äldre kan det finnas plats på vårt seniorboende.

Seniorboende

Tryggt och bekvämt

Lägenheterna är anpassade för dig som är lite äldre (55+) och vill ha ett bekvämt och tryggt boende med närhet till affär, bank och annan service. Du har egen tvättmaskin, torktumlare och öppna ytor anpassade för rollator.

I anslutning till boendet finns en samlingslägenhet där det finns en värdinna som kan hjälpa dig med enklare göromål som till exempel, att följa med dig på läkarbesök eller hjälpa dig att åka och handla. Hon ordnar trivselträffar och utflykter.

Utomhus

Utemiljön är toppenfin med lusthus och grillplats och gemensamt grönsaks-/blomsterland. Där kan du och dina grannar sätta potatis, odla grönsaker och blommor.

Värdinnan och de boende planerar och utvecklar boendemiljön och aktiviteter tillsammans!

Extra utrymme

Om du har långväga gäster och lägenheten känns trång kan du kostnadsfritt boka övernattning i samlingslägenheten för ett par nätter. Likaså om du behöver utrymme för att fira födelsedagar eller andra fester kan du kostnadsfritt låna samlingslägenheten.

Värdinna

Viktigast av allt är vår värdinna som finns till hands och besöker dig så ofta du själv önskar. Hon kan hjälpa dig med lite av varje och finns där för dig i stort och smått. Du behöver inte känna dig ensam eller rådlös!

Kontakt

Du är välkommen att kontakta oss för visning och mer information:

Information: Elisabeth G Persson, Kommunkansliet, telefon: 0926 - 740 04
                         Britt-Marie Hansson, Kommunkansliet, telefon: 0926 - 740 05
Värdinna:      Kerstin Adermalm, Samlingslokalen, telefon: 0926 - 740 71