Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

- För oss är företagen i Överkalix kommun viktiga. De bidrar till kommunens välfärd och skapar viktiga arbetstillfällen, säger kommunalråden för Överkalix kommun.

Nyhetsbrev till företag i Överkalix kommun 2018-12-10

 

Överkalix kommuns nya kommunalråd, Anne Jakobsson (s) och Leif Nilsson (s)

– För oss är ni som företag viktiga. Ni bidrar till kommunens välfärd och skapar viktiga arbetstillfällen. Därför ska vi utveckla och stärka dialogen med er. Framöver blir det frukostmöten och/eller After Work och Näringslivsforum. På kommunens hemsida, under Näringsliv, kan ni själva boka in möte med oss. Vi kommer även att göra företagsbesök så att vi får se och veta mer om era verksamheter.

NyföretagarCentrum Nord i Överkalix

NyföretagarCentrum Nord etablerar sig på Företagscentrum i Överkalix. De erbjuder rådgivning till de som funderar på att starta företag eller nyligen startat eget. Rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv.

NyföretagarCentrum Nord har verksamhet även i Luleå, Haparanda, Övertorneå och Pajala. På deras webbplats finns mer information om verksamheten, olika aktiviteter, kontaktuppgifter samt möjlighet att boka tid för rådgivning. Rådgivningen kan ges på plats i Överkalix eller online.

Anmäl dig till möte med Energikontor i Norr, måndag 21 januari, klockan 15.00 i kommunhuset, Sessionsalen

 

Välkommen att träffa Energikontor Norr, Överkalix kommuns expertorganisation för energi- och klimatfrågor. Energikontoret kommer att presentera olika möjligheter för att söka stöd till företag som vill jobba med sin energianvändning. Stödet riktar sig i första hand till små och medelstora företag som har en energianvändning över 300 MvH per år.

Isolamin i Överkalix har goda erfarenheter av Energikontor Norr:

”Vid kartläggningen har Energikontor Norr varit en bra kontakt, samarbetet har funkat jättebra. Detta hade varit värt varenda krona även utan stödet, men det är fantastiskt att få den här hjälpen med kravställning och utvärdering av offerter och hjälp med att ansöka om stödet. Energikontoret har varit fantastiska och hjälpt oss hela vägen och sett till att allt blivit gjort.”, säger Magnus Hansson, platschef på Isolamin.

Magnus Hansson tycker att alla företag borde göra en energikartläggning av sin verksamhet. ”Det är en jättebra investering på alla sätt!”, avslutar han. 

Läs hela artikeln om hur Energikontor Norr hjälpte Isolamin AB

Anmäl deltagande till Naringsliv@overkalix.se senast 17 januari. Varmt välkomna!

Nytt för kommunens fiberkunder                     

Fr.o.m. 2018-12-03 ska kunder anslutna till kommunens publika fibernät (Företag & Privatkunder) kunna beställa tjänster via portalen zMarket. På zMarket hittar du alla nu tillgängliga tjänsteleverantörer. Även tjänster från Telia, ComHem och Telenor kommer att finnas tillgängliga i tjänsteportalen.

Läs mer om zMarket och deras utbud

Utbyggnad bredband 

Inför vintern 2018-19 har byggnationen av bredband i Nybyn, Allsån och Lomträsk avstannat. Entreprenören har städat av området för att snöröjning m.m. ska kunna fungera normalt under vintern.

För det ortssammanbindande nätet i Etapp2 och Etapp3 gäller att vissa sträckor byggs i samverkan med Vattenfall. Här pågår en del arbeten fortfarande.

Upphängning av OPTO i stolplinjen mellan Nybyn och Allsån samt västra sidan av Kalixälven görs nu under vintern, entreprenör för den delen är NYAB Sverige AB.

Planerad byggstart för Etapp 4 (sträckan E10, Kangis upp till Landet/Svedjan) startar under våren/ försommaren 2019 som planerat.

Uppdaterad information om kommunens bredband

Företagsstöd

På kommunens webbsida finns uppdaterad information om olika stöd för att driva och utveckla företag 

Tillväxtverkets senaste utlysningar

Regionalt investeringsstöd 
Stöd till investeringar i till exempel byggnader och maskiner samt till lönekostnader till följd av en investering, som utbildning och konsulttjänster. 

Regionala företagsstöd  
Du som vill starta ett företag eller utveckla ditt befintliga företag har möjlighet att söka finansiellt stöd om du har svårt att få ihop finansieringen på den privata marknaden.

Pitcha och vinn 600 000 kr till förverkligandet av din innovationsidé

Pitcha din innovationsidé för tongivande forskare och företagsledare inom gruv- och metallproducerande industri.

De två bästa idéerna belönas med 600 000 kr vardera som avses användas för att förverkliga idén.

Information, anmälningsformulär och viktiga datum hittar du här

Eventet hålls i Luleå 13 februari 2019. Deltagandet är kostnadsfritt. Vill du enbart delta som publik är du varmt välkommen - anmälan görs via länk senast den 1 februari på SIP STRIMs webbsida.

Har du en idé som du vill förverkliga? Skicka då in en beskrivning av din innovationsidé senast 21 januari till terese.mella@sipstrim.se
Hon nås även på 0920-20 19 80 om du har frågor om eventet.

Tillsammans för ett bättre näringslivsklimat

Under 2019 kommer Överkalix kommun, tillsammans med företagen, att fokusera på att ytterligare förbättra näringslivsservicen.

Vi önskar er alla en God Jul och Ett Gott 2019!

Bo Häggroth 
Näringslivsstrateg 
bo.haggroth@overkalix.se 
Mobil: 070-115 33 56

Sara Söderberg 
Näringslivssamordnare 
sara.soderberg@overkalix.se 
Mobil: 072-142 18 05

Test - MIRROR-web01