Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Vikarierande behandlingsassistent/ socialpedagog

Vikarierande behandlingsassistent/ socialpedagog

Sommarvikarier sökes

Om dig

Du bör ha utbildning med inriktning mot socialt/ pedagogiskt behandlingsarbete, gärna på högskolenivå. Annan lämplig utbildning kan vara t ex fritidsledarutbildning eller omvårdnadsutbildning. Vi fäster särskild vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad. 

Det är meriterande om du har vana av att arbeta med genomförandeplan och dokumentation enligt BBIC samt erfarenhet av Procapita. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbete med ungdomar. Flerspråkighet är meriterande.

Din profil

Körkort B.

Dina arbetsuppgifter

Boendehandledarnas huvudsakliga uppdrag är att stötta ungdomarna i deras tillvaro och verka för att de så fort som möjligt kommer in i och får en förståelse för det svenska samhället. Du ska vara ett vuxenstöd för ungdomarna. Arbetet sker i samverkan med gode män, skola, föreningsliv och det övriga samhället. 

Uppdraget handlar mycket om att motivera och aktivera ungdomarna samt att ge den dagliga omsorgen. Som boendehandledare fungerar man även som mentor för någon eller några av ungdomarna och har då ett särskilt ansvar för att etablera en förtroendefull relation där den unge käner stöd och tillit. Som mentor ska man bevaka att den unges specifika behova av stöd och hjälp av andra instanser, t ex sjukvård eller fritidssysselsättning, blir tillgodosedda. Ungdomarna ska förberedas så att de efter tiden i boendet klarar av att leva ett självständigt liv. 

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, goda IT.kunskaper, hög social kompetens som innebär god samarbetsförmåga, kunna hantera kriser, vara lyhörd, ha god självkännedom och ha förståelse för komplexiteten i mötet mellan olika kulturer och ha kulturell ödmjukhet.

Övrigt

Anställningsvillkor

Anställningen är heltid/deltid under sommaren 2017. B-körkort är ett krav. Innan anställning på HVB-hem krävs att utdrag ur Rikspolisstyrelsens brotts- och misstankeregister uppvisas.

Arbetsplats 

Överkalix

Om oss

Överkalix kommun kommer att göra vissa förändringar inom flyktingverksamheten och till sommaren 2017 kommer vi att ha två HVB-hem för ensamkommande ungdomar i åldrarna 14-18 år samt ett stödboende för ensamkommande ungdomar i åldrarna 16-21 år. I verksamheten jobbar i dagsläget 30 boendehandledare fördelat på tre boenden.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Anna-Lena Bjälmsjö, boendechef
anna-lena.bjalmsjo@overkalix se 
0926-741 90, 070-668 41 90

Robert Magnström, boendechef
robert.magnstrom@overkalix.se 
0926-740 63, 070-180 65 05 

Fackliga kontaktpersoner 

Kommunal, expeditionen
0926-741 82

Erik Nilsson, Vision 
0926-740 10

Ansökan

Sök jobbet senast 31 mars 2017.

Sista ansökningsdag är 2017-03-31. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. 

Ansökan via e-post: anna-lena.bjalmsjo@overkalix.se 

Ange referens "Semestervik HVB-hem" i ämnesraden.

Företagets adress

Storgatan 17, Överkalix

Postadress

Överkalix kommun, kommunstyrelsen
Storgatan 17
956 81 ÖVERKALIX 

Telefonnummer

0926-740 00

E-post

kommun@overkalix.se