Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Teknisk chef

Teknisk chef

Då vår nuvarande tekniska chef går i pension söker vi en ny teknisk chef som vill vara med i de satsningar som kommunen gör.

Överkalix kommun söker teknisk chef

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor cirka 3 300 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden.

Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i.

Då vår nuvarande tekniska chef går i pension söker vi en ny teknisk chef som vill vara med i de satsningar som kommunen gör.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att den tekniska verksamheten som leds och utvecklas enligt kommunens mål. Som teknisk chef ingår du i kommunens ledningsgrupp och är direkt underställd kommundirektören och därmed har du en viktig roll i det kommunövergripande utvecklingsarbetet.

Tillsammans med enhetschefer och medarbetare bidrar ni på tekniska förvaltningen till det hållbara samhället och upprätthåller samhällsfunktioner som rent vatten, fungerande trafiklösningar, inbjudande skol-, äldreomsorgs- och idrottslokaler samt trevliga grönområden med rik biologisk mångfald.

Du arbetar utifrån politiska direktiv och bereder ärenden, lämnar underlag och är föredragande i kommunstyrelsen. Kontakt med politiken är en del av arbetet och du kommer även ha mycket kontakt med kommuninvånare där ditt goda värdskap kommer väl till pass.

För att lyckas i rollen som teknisk chef krävs att du har mycket god förmåga att ha en helhetssyn över verksamheten och att du är väl insatt i de frågor som behandlas inom kommunen och förvaltningen.

I en liten kommun är det extra viktigt att samarbeta med övriga verksamheter inom kommunen och tack vare ditt prestigelösa förhållningssätt så kommer detta helt naturligt. Att genomföra utredningar och utarbeta underlag för politiska beslut är också en del av din vardag.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna civilingenjör eller har motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av offentlig förvaltning, gärna kommunal eller landsting/region. God förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är en förutsättning.

Du har i tidigare befattningar haft såväl personal- som ekonomiansvar. Vi värdesätter din förmåga till helhetssyn och strategiskt tänkande och att utveckla kommunen mot framtida visioner och mål.

Som ledare är du trygg, bra på att sätta kursen samt att vara drivande i de frågor som för verksamheten framåt. Ditt ledarskap präglas av engagemang, nyfikenhet och viljan att nå mål och resultat för verksamheten. Du har en hög social och kommunikativ förmåga där lyhördhet, ett coachande/inkluderande ledarskap och förmåga att såväl delegera som följa upp verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav: B-körkort.

Varaktighet/ Arbetstid

Anställningen som teknisk chef är tillsvidare. Tillträde snarast möjligt. Sysselsättningsgrad 100 %. Provanställning kan komma att tillämpas.

Lön

Månadslön.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2019-01-27.
Skicka din ansökan, tydligt märkt "Teknisk chef", till: kommun@overkalix.se

eller

Överkalix kommun
Personalkontoret
956 81 Överkalix

Kontaktpersoner

Astrid Isaksson, kommundirektör, 0926-740 02
Kenneth Sköld, teknisk chef, 0926-740 31
Fackliga representanter nås via kommunens växel, 0926-740 00

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering. Vi har klart vilka rekryteringskanaler som vi vill använda oss av. Vänligen respektera detta.

Test - MIRROR-web01