Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Socialchef

Socialchef

Överkalix kommun söker socialchef

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor cirka 3 400 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden.

Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i.

Verksamhetsbeskrivning

Socialnämnden i Överkalix kommun ansvarar för Socialtjänsten som bedriver omsorg för äldre och funktionshindrade samt stöd, rådgivning och behandling till barn, ungdom och vuxna. Verksamheten omfattar cirka 200 anställda och har en budgetram på cirka 100 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda och utveckla den sociala verksamheten för Överkalix kommun. I fokus för arbetet gäller gott ledarskap, kvalitet, kostnadseffektivitet och förnyelse.

Som socialchef är du den ledande tjänstemannen för kommunens socialförvaltning och direkt underställd socialnämnden som fattar de politiska besluten. Socialchefen arbetar med att verkställa politiskt uppställda mål men också aktivt med att utveckla nya mål för verksamheten. Socialchefen har under socialnämnden budget- och personalansvar för kommunens samlade socialtjänst.

Socialchefen ingår i kommunens centrala ledningsgrupp. Socialchefen har huvudansvaret för att leda och utveckla socialförvaltningen tillsammans med och genom sin ledningsgrupp. Verksamheten är organiserad i enheter som har verksamhets- och personalansvariga enhetschefer.

En stor utmaning är att skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet, klara av kompetensförsörjningen, utveckla organisationen och säkerställa hög brukar- och medarbetarnöjdhet.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen och flerårig erfarenhet som ledare och av strategiskt arbete i politiskt styrd verksamhet, goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning och verksamhetsområde samt erfarenhet av verksamhets- och kvalitetsutveckling. Vi ser gärna att du har kunskap om individ- och familjeomsorgen.

Som person har du mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, är transparent, tydlig, prestigelös, målmedveten samt kan fatta beslut och säkerställa genomförande.

Du har mycket god förmåga att skapa förtroende hos medborgare och medarbetare samt god förmåga att samverka med politisk ledning och fackliga organisationer. Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens.

Krav

B-körkort.

Varaktighet/Arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-02-25.
Skicka din ansökan, tydligt märkt "Socialchef", till: kommun@overkalix.se

eller

Överkalix kommun
Personalkontoret
956 81 Överkalix

Kontaktpersoner

Astrid Isaksson, kommunchef, telefon 0926-740 02
Siv Larsson, personalchef, telefon 0926-740 00

Fackliga kontaktpersoner

Nås via kommunens växel, telefon 0926-740 00

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering. Vi har klart vilka rekryteringskanaler som vi vill använda oss av. Vänligen respektera detta.