Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Skolchef

Skolchef

Överkalix kommun söker en ny skolchef.

Uppdraget

Som skolchef är du den ledande tjänstemannen för kommunens kultur-, barn- och utbildningsverksamhet. Du leder en organisation med kompetenta och engagerade medarbetare som brinner för barn och ungas utveckling.

Som skolchef i Överkalix kommun är du direkt underställd kommundirektören och har en viktig roll i ledningsgruppen där du är med och driver kommunens hela utveckling.

Organisatoriskt ligger barn- och utbildningsverksamheten under ett av kommunstyrelsens utskott, Barn- och utbildningsutskottet. I fokus för arbetet är nära ledarskap, kvalitet, kostnadseffektivitet och förnyelse. En del av utmaningarna är att utveckla organisationen, skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet samt klara av kompetensförsörjningen.

Kvalifikationer

Vi vill att du som vår blivande skolchef har akademisk examen som arbetsgivaren bedömer är relevant. Lärarutbildning är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med skol- och utbildningsrelaterade frågor.

Du har erfarenhet som ledare i politiskt styrda organisationer. Du ska vara väl förtrogen med Skollagen och de övriga lagar som styr verksamheten. Vi ser att du har för vana att arbeta med ständiga förbättringar och erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete.

Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i såväl tal som skrift. För att effektivisera vår verksamhet krävs att du har förmåga att analysera och omsätta såväl politiska styrdokument som verksamhetens idéer i handling.

Meriterande är erfarenhet av budgetarbete på strategisk nivå.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du tydlig, målmedveten och tänker strategiskt. Du är aktiv och drivande och har mycket god förmåga att fatta, genomföra och följa upp beslut.

Du har god förmåga att skapa förtroende och samverka och kommunicera med medarbetare, förtroendevalda, kommuninvånare samt fackliga organisationer. Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig en roll i en organisation med de högsta ambitionerna där du ges utrymme för såväl strategiskt som operativt arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning ssgr 100 % med tidsbegränsat chefsförordnande.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 17 februari 2019 via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13569).

Vid frågor kontakta Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, telefon 0709-69 01 65, för mer information.

Du kan också kontakta kommundirektör Astrid Isaksson, telefon 0926-740 02, skolchef Britt-Marie Isaksson, telefon 0926-741 10 eller personalchef Siv Larsson, telefon 0926-740 20.
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, telefon 0926-740 00.

Test - MIRROR-web01