Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Näringslivsstrateg

Näringslivsstrateg

Överkalix kommun söker näringslivsstrateg

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, av många kallad Sveriges vackraste kommun. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. I Överkalix bor cirka 3 400 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i.

 

Arbetsuppgifter

Ditt övergripande uppdrag som näringslivsstrateg är att verka för utveckling av Överkalix kommuns näringsliv, besöksnäring och handels- och centrumutveckling. Målet är ett gott företagsklimat, ökad konkurrenskraft samt en hållbar tillväxt. Uppdraget spänner över ett stort antal arbetsuppgifter med många olika intressenter och samarbetspartners.

Som näringslivsstrateg skapar du bästa möjliga förutsättningar för ett välmående näringsliv i kommunen. Du kommer att arbeta med att stimulera entreprenörskap, företagande, branschutveckling samt med att attrahera nya etableringar till kommunen. Du medverkar till att stärka relationen mellan kommunen och näringslivet för ett bättre företagsklimat. Du ansvarar för företagskontakter, näringslivsaktiviteter, företagsbesök och information till näringslivet. I anställningen ingår också deltagande i olika regionala samarbeten. Du kommer att delta i arbetsgrupper för näringslivsutveckling både på lokal och på regional nivå.

Som kommunens näringslivsstrateg kommer du att arbeta nära politiker, tjänstemän och företagare där avgörande faktorer är samverkan, dialog och delaktighet. Du kommer att arbeta på strategisk och operativ nivå. Du kommer att vara ansvarig för vissa projekt och de medarbetare som finns i projekten under projekttiden.

 

Kvalifikationer

Vi söker en utåtriktad och kommunikativ person med förståelse både för företagandets villkor och för offentlig verksamhet. Du har erfarenhet av att initiera, förankra, driva och genomföra projekt. Du är lyhörd och har en fallenhet for att bygga nätverk samt har tydligt fokus på framtidsfrågor. Kvalifikationer som krävs är en adekvat eftergymnasial utbildning, exempelvis inom ekonomi, kommunikation, marknadsföring, förändringsarbete eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som person är du kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är driven, kreativ och initiativtagande. Du har god förmåga att skapa tillit, förtroende och goda relationer. Arbete inom politiskt styrd organisation är meriterande.

Körkort B fordras samt tillgång till egen bil.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av omplacering.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Dock kan tjänsten innebära vissa helg- och kvällsaktiviteter. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Lön

Månadslön.

Ansökan

Sista anökningsdag är 2017-08-23. Skicka din ansökan till Överkalix kommun, Personalkontoret, 956 81 Överkalix. Vi tar även emot ansökan via e-post kommun@overkalix.se. Märk ansökan ”Näringslivsstrateg”.

Kontaktpersoner

Astrid Isaksson, kommunchef, 0926-74002.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0926-74000.

 

Annonssäljare, rekryteringsföretag med flera undanbedes att kontakta oss i denna rekrytering. Vi har klart vilka rekryteringskanaler som vi vill använda oss av. Vänligen respektera detta.