Here you can choose in which language you would like to read our website.

Please note that Överkalix Municipality uses Google Translate when translating content on this website to your preferred language.

This means that not all translations always are accurate.

Kontaktfamilj

Kontaktfamilj

Individ och familjeomsorgen söker kontaktfamiljer! Just nu finns det barn i Överkalix som har behov av en kontaktfamilj.

Kontaktfamiljer är helt vanliga familjer som öppnar sitt hem för att hjälpa ett barn. Vi tror inte att det finns några ”perfekta familjer”, men vi är övertygade om att det finns många olika slags ”vanliga” familjer som kan bli kontaktfamilj eller familjehem.

Familjekonstellationer kan se olika ut - ni kan vara en eller två vuxna, gifta eller sambo, bo i stad eller ute på landet, ha olika yrken och bakgrund. Kanske finns det redan barn eller ungdomar i familjen, eller inga barn alls, men plats för ett eller flera i både bostad och hjärta. Det viktiga är att ni är en kärleksfull och stabil familj med tid, engagemang och mycket värme.

Det finns olika anledningar till att barn behöver en extra familj att vistas hos och som kontaktfamilj tar du emot ett barn under några dygn per månad. Omfattning kan variera beroende på barnets behov.

Vid intresse – hör av dig så berättar vi mer!

Kontakt

Socialsekreterare via kommunens växel, telefon 0926-74 000, telefontid kl 9-10

Enhetschef IFO, telefon 0926-740 70

Epost: ifo@overkalix.se - skriv ”intresse kontaktfamilj” i ämnesraden

Test - MIRROR-web01